Výborný / a hlavně jednoduchý/ jogurtový koláč s hruškami
Potřebné ingredience
1 hrnek selského bílého jogurtu, 1 hrnek polohrubé mouky, půl hrnku krupicového nebo třtinového cukru, ½ prášku do pečiva, 1 větší vejce, 1/3 hrnku slunečnicového oleje, 3 hrušky
Postup přípravy
Pokud drobenkou sypete na koláči ovoce, které je šťavnaté, udělejte drobenku o něco sušší, tedy s menším obsahem tuku (40g másla, 40g cukru, 70g polohrubé mouky).
V misce smíchejte jogurt, polohrubou mouku, cukr, olej, prášek do pečiva a vejce. Míchejte, dokud není těsto krásně hladké. Směs nalijte do vymazané a vysypané formy a hustě posypejte oloupanými hruškami pokrájenými na plátky.
Nakonec hustě zasypejte drobenkou, kterou vytvoříte smícháním hrubé mouky, másla a krupicového cukru. Pečte asi 25 minut na 180 °C.
A je hotovo - dobrou chuť!
:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé